Lodowe cupcakes

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lodowe cupcakes czyli innymi słowy niebanalny pomysł na podanie lodów

  • 60 min

Składniki:

  • Na lodowe babeczki:

    - 1,5 szklanki mrożonych jeżyn
    - 2 szklanki mrożonych malin
    - 1/2 szklanki śmietany 18%
    - 3 łyżki syropu z płatków róży
    - 1 łyżka cukru pudru

    Do dekoracji:

    - 200 ml śmietany 30%
    - 1 łyżka cukru pudru
    - potarta czekolada
    - kilka jeżyn lub malin

Lodowe cupcakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożone owoce miksujemy ze śmietaną, syropem oraz cukrem pudrem, przelewamy do silikonowych foremek na muffinki i wkładamy na ok 40 min do zamrażarki żeby masa lodowa przybrała formę babeczek.
  • 2. Po tym czasie wyjmujemy lody i przekładamy z foremek na talerzyki (układamy węższą stroną do dołu)
  • 3. Ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i dekorujemy nią lody. Następnie posypujemy je tartą czekoladą a ich czubek ozdabiamy jeżyną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy