Lodowe serce

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

bardzo szybki deser dla ukochanej osoby

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - lody waniliowe: 30 dekagramów
    - gorzka czekolada: 4 sztuki
    - śmietanka kremowa 30%: 100 mililitrów
    - cukier: 1 łyżka
    - maliny do dekoracji: 25 sztuk

Lodowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lody wyciągamy z zamrażarki na 3-4 minuty. Czekoladę kruszymy w rozdrabniaczu lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pół łyżeczki zostawiamy do dekoracji, a pozostałą dodajemy do lodów, dokładnie mieszamy. Lodami napełniamy sylikonowe foremki w kształcie serca i wkładamy do zamrażarki na około 20 minut. W tym czasie ubijamy na sztywno śmietanę, pod koniec dodajemy cukier. Maliny dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Lodowe serca wyciągamy na talerzyki. Szprycą cukierniczą dekorujemy talerz ubitą śmietaną wokół lodów i przybieramy świeżymy malinami. Posypujemy odrobiną czekolady. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy