Lody jagodowe

0 (0 ocen)

Przepyszne lody jagodowe, koniecznie do wypróbowania w sezonie. Można je także przygotować z mrożonych jagód albo zawekowanych w soku własnym

Składniki:

  • 330 ml śmietany 30%
    400 g jagód
    100 g cukru

Lody jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jagody wsypać do rondelka wraz z cukrem, lekko rozgnieść widelcem, odstawić na godzinę, zagotować. Schłodzić.

    Następnie do jagód dodać kremówkę, zmiksować blenderem na gładki krem.

    Masę wlać do maszyny do kręcenia lodów i włączyć na 30 minut.

    Po tym czasie mieszankę nałożyć do miseczek i zjeść (będą miękkie) lub przełożyć do miski i mrozić jeszcze kilka godzin aby dało się uformować gałki.

Komentarze

Podobne przepisy