Chociaż nakładamy biszkopty na lody, one potem bez problemu nakładają się na łyżkę do lodów, nie trzeba ich kroić wystarczy robić łyżką kulki. I mamy w porcji zarówno pyszna masę z likierem, jak i bis
1.Kawę zaparzamy i studzimy. Dodajemy do przestudzonej 2 łyżki likieru.
Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy cukier i chwilkę miksujemy. Dodajemy po łyżce serka i dalej miksujemy aż składniki się połączą.
Wkładamy na chwilkę do zamrażalnika.
Masę dzielimy na pół, do jednej dodajemy kieliszek likieru, mieszamy.
Biszkopty maczamy w kawie i rozkładamy na spód pojemnika. Nakładamy najpierw masę bez likieru, na nią masa w likierem i na wierzch jeszcze jedna warstwę biszkoptów nasączonych kawą. Posypujemy wszystko startą czekoladą gorzką.
Komentarze