Lody truskawkowe z herbatnikami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

W sezonie na truskawki nie może zabraknąć oczywiście lodów. Przygotowane w prosty sposób i bez jajek. Dodatkowo w lodach znalazły się herbatniki maślane na prośbę dzieci, bo to dla nich powstały te lody.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 ml truskawek
    2 szklanki mleka skondensowanego słodzonego
    400 g śmietanki kremówki 30%
    100 g herbatników

Lody truskawkowe z herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zmiksowane truskawki 1. Truskawki umyć, odszypułkować i zmiksować. Dobrze schłodzone mleko skondensowane i kremówkę przełożyć do misy miksera. Ubijać, aż zacznie gęstnieć. Powoli dolewać zmiksowane truskawki i połączyć.
  • Herbatniki 2. Herbatniki pokroić nożem na 1 cm kwadraciki i wsypać do kremu truskawkowego. Delikatnie przemieszać łyżką, aby każdy herbatnik był obtoczony w kremie.  Przełożyć do naczynia i wstawić do  zamrażarki. Po zmrożeniu nakładać łyżką do lodów. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy