Łopatka pieczona

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób

Pieczone mięsa w całości doskonale sprawdzają się jako wędlina do kanapek, przynajmniej wiem co jem.

  • 15 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1,2 kg łopatki wieprzowej tzw. kulka
    marynata:
    sól, pieprz mielony, majeranek, przeciśnięte 3 ząbki czosnku
    papryka słodka i ostra, sos słodkie chili

Łopatka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dobrze natrzeć przyprawami, polać sosem i wstawić do lodówki na całą noc.
    Piec w naczyniu z przykryciem w 180 stopniach, stosując zasadę 1 godzinę na 1 kg mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy