Łosoś grillowany z boczkiem wędzonym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Połączenie smaku ryby z mięsem wydaje się kontrowersyjne, ale trzeba spróbować, co właśnie zrobiłam i jestem zachwycona, smak ryby i boczku wędzonego świetnie się komponuje.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g fileta z łososia
    200 g boczku wędzonego pokrojonego w cienkie paseczki
    masło klarowane do smażenia
    sól, pieprz, sok z cytryny, koperek , wszystko do przyprawienia ryby

Łosoś grillowany z boczkiem wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet oskrobać z łusek, podzielić na kawałki, skropić sokiek z cytryny, posolić, posypać pieprzem i koperkiem.
    Na patelni grillowej przesmażyć lekko paski boczku, później dodać kawałki łososia, w trakcie dodać masło klarowane.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi