Łosoś marynowany

0 (0 ocen)

  • 24 min

Jestem smakoszką ryb. Po raz pierwszy jadłam tak przyrządzonego łososia na Ukrainie .Smakuje świetnie Można go wykorzystywać do kanapek ,przystawek oraz sushi.

  • 24 min

Składniki:

  • 1kg łososia świeżego
    2 łyżki soli
    1łyżka cukru
    8 goździków
    wiązka kopru

Łosoś marynowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety łososia ze skóra dobrze wymyć i osuszyć ręcznikiem.
  • 2. Następnie natrzeć solą i cukrem.
  • 3. Do środka włożyć goździki i koper.
  • 4. Całość zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 24 godziny
  • 5. Odciąć skórę i wykorzystywać do potraw.

Porady

Najlepiej spożyć niezwłocznie.

Komentarze

Podobne przepisy