łosoś na szpinaku z sezamem

0 (0 ocen)

  • 40 min

uwielbiam pieczonego łososia za jego smak oraz źródło kwasów Omega-3 i Omega-6 które są drogocenne dla naszego zdrowia.

  • 40 min

Składniki:

  • łosoś filet 2 szt.
    szpinak świeży 1 opakowanie
    sezam
    cytryna 2 sztuki
    koper 1/2 pęczka
    oliwa z oliwek
    śmietana
    przyprawa do ryb
    sól
    pieprz

Łosoś na szpinaku z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. łososia posypać przyprawą do ryb ,posiekanym koperkiem ,polać oliwą z oliwek ,skropić sokiem z cytryny,zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 3-4 godz. przed pieczeniem posypać sezamem ,rybę zawinąć w folię al. i piec około 30 minut.szpinak podsmażyć na maśle ,dodać śmietanę sól i pieprz.upieczonego łososia podawać na szpinaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy