Łosoś w czarnuszce z musem jabłkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smakuje zawsze a z grilla z czarnuszką jest nie z tej ziemi . Do tego słodko kwaśny mus z jabłka . Polecam

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś filet: 30 dekagramów
    - czarnuszka: 2 łyżki
    - sól morska: 0.33 łyżeczki
    - sok z cyrtyny: 2 łyżeczki
    - imbir świeży kawałek 1 cm: 3 gramy
    - jabłka: 3 sztuki
    - cukier: 2 łyżeczki

Łosoś w czarnuszce z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia myjemy osuszamy i usuwamy skórę. Solimy i obtaczamy w czarnuszce przyciskając ręką mięso. Następnie smarujemy olejem patelnie grillową i smażymy rybę.
  • 2. Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne kroimy w kostkę. Pokrojone jabłka dajemy na patelnie podlewamy odrobiną wody ,dodajemy cukier , starty imbir i smażymy. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny.
  • 3. Jabłka muszą całkowicie się rozpaść jeżeli nie przecieramy je przez sitko. Ciepły mus podajemy obok ryby.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy