Łosoś w kapuście

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Taka wersja łososia jest mało znana, ale warto spróbować.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 20g oleju
    500g kapusty kiszonej
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    2 dzwonka łososia
    160g kaszy gryczanej

Łosoś w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzany olej wrzucamy roztrzepaną kapustę kiszoną wraz ze słodką papryką. Smażymy na małym ogniu około pół godziny aż będzie miękka. Następnie układamy na wierzchu dzwonka łososia i dusimy wszystko razem kolejne pół godziny odwracając po kwadransie rybę na drugą stronę. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy