Łosoś w papilotach z kurkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekkie i zdrowe danie. Z porami i kurkami rozpływa się w ustach.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 kawałki łososia ze skórą
    10 dkg kurek mrożonych
    1 cytryna
    1 por biała część
    olej rzepakowy
    sól, pieprz
    1 łyżeczka majeranku
    1 cebula
    natka pietruszki

Łosoś w papilotach z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łosoś zamarynowany 1. Kawałki łososia marynuje przez noc. Przekładam do miski,dodaję sól, pieprz, majeranek, cebulkę pokrojoną, skrapiam sokiem z 1/2 cytryny. Na drugi dzień układam po jednym kawałku na foli aluminiowej wysmarowanej oliwą.
  • łosoś w porach w foli 2. Por kroję w krążki i przesmażam na oleju chwilę. Nie ma zbrązowieć. Na każdym kawałku łososia układam por, kurki i zawijam w folię. Wstawiam do piekarnika na blaszce temp 200 stopni 20 minut. Podaję z pietruszką i plastrami cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy