łosoś w porach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspaniały przepis na moją ulubioną rybę. Źródło:http://kotlet.tv/losos-w-porach-ze-smietana/

  • 30 min

Składniki:

  • na 2-3 porcje:

    500 g filetów łososia
    1 duży por
    200 g śmietany 12–18%
    sól i pieprz, pieprz cytrynowy, granulowany czosnek
    masło do smażenia
    troszkę soku z cytryny

Łosoś w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory kroję w paseczki. Podsmażam na maśle (1–2 łyżki), aż będą szkliste.Łososia posypuję solą, pieprzem gruboziarnistym, cytrynowym i czosnkiem. Smażę (można też upiec w piekarniku).Do porów dodaję śmietanę i troszkę soku z cytryny. Mieszam, żeby sos zgęstniał, warto dodać trochę rozmieszanej z wodą mąki. Nakładam na talerze usmażoną rybę, układam na niej sos.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy