Łosoś w warzywach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo zdrowy, lekki posiłek.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 łosoś świeży, surowy
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 zielonej papryki
    1/2 pora
    2 cebule
    koperek i pietruszka
    sól
    pieprz
    1/2 cytryny

Łosoś w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia należy oczyścić i dokładnie umyć. Paprykę czerwoną i zieloną kroimy w paseczki, cebulkę w piórka a pora w 0,5 centymetrowe kółeczka. Pietruszkę i koperek siekamy.
    Łososia wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy soli i pieprzu, skrapiamy sokiem z połówki cytryny a następnie przykrywamy warzywami.
    Wkładamy do piekarnika o temp. 180 stopni na ok 60 minut (jeśli łosoś jest duży)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy