Łosoś w warzywnym ogrodzie... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia umyć, posolić, posypać pieprzem cytrynowym, smażyć bez tłuszczu na patelni teflonowej.
2.Ziemniaki wyszorować, przekroić na połówki i ugotować w osolonej wodzie.
Napisałam "ziemniaki" ponieważ wykorzystałam je do podobnego dania dla męża i syna, bo oni nie tolerują szpinaku.
Link do dania dla nich:
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/losos-w-warzywnym-ogrodzie-ii-odslona-7
Dlatego przepis na potrzeby konkursu jest na 1 osobę, dla mnie.
3.Wydrążyć środki ziemniaków (nie wyrzucać lecz odłożyć, np. do klusek)
Szpinak:
Na patelni zeszklić na oleju 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, dodać szpinak, dusić do wyparowania wody, doprawić szczyptą soli, dodać 2 łyżki śmietany.
4.Ziemniaki napełnić farszem szpinakowym, włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200stC na 10 minut.
Komentarze