Łosoś z Alaski karmelizowany w domowej Maggi

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Domowa przyprawa w płynie ma w swoim składzie cukier, dzięki czemu lekko się karmelizuje co nadaje dodatkowego smaku i aromatu rybie.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g łososia z Alaski, lub jurajskiego
    pieprz kolorowy
    koperek
    łyżka oleju

    100 ml domowej przyprawy Maggi

Łosoś z alaski karmelizowany w domowej maggi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę od strony mięsa oprószamy pieprzem kolorowym i koperkiem. Nacieramy olejem. Rybę kładziemy mięsem do dołu na rozgrzanej patelni i smażymy 1-2 minuty, odwracamy. Na patelnię wlewamy domową przyprawę do zup i chwilę smażymy pod przykryciem, aż płyn odparuje. Delikatnie poruszamy patelnią, by odparowany skarmelizowany płyn delikatnie pokrył rybę.

    Łososia podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z mizerią i kuleczkami ziemniaczanymi.

Porady

przepis na domową przyprawę w płynie> https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/naturalna-maggi-domowa-przyprawa-do-zup-i-sosow-w-plynie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy