Łosoś z cukinią w sosie grejpfrutowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Soczysty łosoś z cukinią w przepysznym sosie grejpfrutowo -musztardowym

  • 35 min

Składniki:

  • filet z łososia,
    cukinia żółta,
    cukinia zielona,
    grejpfrut,
    2 łyżeczki musztardy
    50 ml oliwy,
    zioła prowansalskie,
    sól,
    pieprz.

Łosoś z cukinią w sosie grejpfrutowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy suchą patelnię oraz garnek z oliwą na dnie
  • 2. Łososia przypraw ziołami i zawiń w folię aluminiową i kładziemy na rozgrzaną patelnię i zostawiamy na średnim ogniu przez 10 min
  • 3. Cukinię kroimy w krążki i wrzucamy do garnka z oliwą, dusimy 15 min
  • 4. Wyciskamy sok z grejpfruta i łączymy go z musztardą
  • 5. Łososia obracamy i zostawiamy na kolejne 10 min
  • 6. Do cukinii wlewamy przyrządzony sos, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy jeszcze 10 min
  • 7. Smacznego :)

Porady

sok z grejpfruta można zastąpić pomarańczowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2015

Komentarze

Podobne przepisy