Łosoś z zielonymi szparagami

0 (0 ocen)

Łatwy, smaczny obiad ....

Składniki:

  • -łosoś świeży 4 kawałki
    -olej 4 łyżki
    -szparagi zielone 1 pęczek
    -ziemniaki 50 dkg
    -pomidory daktylowe 10 sztuk
    -cytryna sok 2 łyżki
    -bazylia 5 liści
    -sól do smaku
    -pieprz do smaku

Łosoś z zielonymi szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyć oprószyć solą, pieprzem, odstawić do lodówki na 20 minut.
    Ziemniaki obrać, umyć, przekroić na pół.
  • 2. Do dużego naczynia żaroodpornego wlać ciepły olej, wrzucić ziemniaki.
    Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika, podnieść temperaturę do 190 stopni, piec około 20 minut. Od czasu do czasu przemieszać.
  • 3. Szparagi umyć, odkroić twarde części, dodać do ziemniaków, piec 15 minut.
    Umyte pomidorki, przekroić na dwie części.
  • 4. Włożyć łososia z pomidorami do ziemniaków i szparag, skropić cytryną, piec 15 minut.
    Posypać drobno pokrojoną bazylią.
    SMACZNEGO!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy