Łososiowe kotlety

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i zdrowe kotlety na obiad. Smakują zarówno dorosłym jak i dzieciom.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg filetów z łososia
    pół puszki groszku konserwowego
    pół pęczka szczypiorku
    1 sucha bułka
    2 jajka
    sól, pieprz czarny
    pieprz ziołowy

Łososiowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przed rozpoczęciem przygotowania kotletów, rozmrażamy rybę. Filety z łososia drobno siekamy nożem. Do ryby dodajemy groszek i posiekany szczypiorek.
  • 2. Do masy rybnej dodajemy startą na tarce suchą bułkę (bądź wcześniej namoczoną w ciepłej wodzie i odciśniętą), jajka i przyprawy. Z masy formujemy płaskie kotlety i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.
  • 3. Kotlety możemy podać z gotowanymi ziemniakami i sałatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy