łosoś 100g
rukola
ser feta 1 opakowanie
ogórek zielony
krewetki koktajlowe po obróbce termicznej 100g
papryczka chili
oliwa z oliwek sok z 1/2 cytryny
pieprz, ostra sypka papryka wg.uznania
Łososiowy mus na sałatce z rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować sos by się przegryzł:
papryczkę chili pokroić w drobną kostkę, dodać kilka łyżek oliwy i sok z cytryny.
Ser feta podzielić na 3 części.
Mus różowy:
z łososia zostawić dwa plastry do dekoracji, resztę zmiksować z 1/3 sera feta, doprawić do smaku pieprzem, można też ostrą papryką.
2.Mus zielony:
Drugą część sera feta zmiksować z połową rukoli. Doprawić pieprzem.
Napełnić szklane naczynka musami, Udekorować łososiem i krewetkami.
3.Ułożyć na talerzu wraz z sałatką: rukola, trzecia część sera feta, krewetki, pokrojony ogórek zielony.
Wszystko polać przygotowanym wcześniej sosem.
Wspaniałe z domowym chlebkiem.
Komentarze