Popękane czekoladowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealny na jesienne leniwe wieczory przy herbacie :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jajka
    80 g mąki
    200 g gorzkiej czekolady
    150 g cukru
    10 g masła
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli

Popękane czekoladowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolade rozpuścić z masłem,
  • 2. Jajka z cukrem ubić .
  • 3. Do masy jajecznej dodać wszystkie skladniki, wymieszać,
  • 4. Nakładać mase łyżką na blaszę wyłożonej papierem i piec w temperaturzę 180 stopni przez 10-12 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy