Lubczykowe wstążki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Domowy makaron z dodatkiem świeżego lubczyku wspaniale komponuje się z sosami mięsnymi, grzybowymi lub warzywnymi.

  • 30 min

Składniki:

  • 1.5 szkl mąki
    1 łyżka siekanego lubczyku
    1 jajko
    1/4 szkl wody
    szczypta soli

Lubczykowe wstążki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron
1. Do przesianej mąki dodać lubczyk, jajko, sól i wodę. Zagnieść dość twarde ciasto. Gdyby było zbyt twarde dodać więcej wody.
  • Makaron 2. Cienko rozwałkować i radełkiem pokroić długie wstążki o szerokości 1 cm.
  • Makaron 3. Gotować w osolonej wodzie 2 - 3 minuty od wypłynięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy