MACZKI

0 (0 ocen)

Pyszne ciasteczka przekładane powidłami.

Składniki:

  • 2 SZKLANKI MĄKI

    1 ŁYŻECZKA PROSZKU

    1 CUKIER WANILIOWY

    1 SZKLANKA CUKRU

    5 JAJEK

    3 ŁYŻKI OLEJU

    1 SZKLANKA MAKU

    1 SŁOICZEK POWIDEŁ

Maczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch , dodać olej, mąkę , proszek i mak .Wszystko dokładnie wymieszać.

    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia , ciasto nakładać łyżeczką lub wyciskać szprycką kółeczka .

    Piec w temperaturze 180stopni około 10 / 15 minut na złoty kolor.

    Po upieczeniu smarować jedno ciasteczko powidłami i przykrywać drugim.

    Można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy