Majonez musztardowo - ziołowy

0 (0 ocen)

Idealny do jajek.

Składniki:

  • 350 ml majonezu
    4 łyżki musztardy stołowej
    2 łyżki octu 10%
    1 łyżka posiekanego koperku świeżego
    1 łyżeczka ziół prowansalskich suszonych
    pieprz biały mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku

Majonez musztardowo - ziołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Majonez musztardowo - ziołowy 1. Ocet, koperek i zioła prowansalskie wymieszać w garnuszku - odparować (2 - 3 min) na małym ogniu.
  • Majonez musztardowo - ziołowy 2. Następnie dodać majonez i musztardę - wymieszać. Sos doprawić do smaku. Włożyć do lodówki do "pregryzienia" składników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy