Makaron ciepły-zimny.

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bez znaczenia jak go podasz, na ciepło czy na zimno, jest świetny. Chociaż przyznam, że ja, wolę wersję na ciepło.

  • Łatwy

Składniki:

  • - drobny makaron: 300 gramów
    - czerwona cebula: 3 sztuki
    - cukier brązowy: 2 łyżki
    - ocet balsamiczny: 3 łyżki
    - suszone pomidory w oleju: 10 sztuk
    - ser feta: 200 gramów
    - kapary (drobne): 2 łyżki
    - olej: 4 łyżki
    - sól, pieprz (do smaku): 1 szczypta

Makaron ciepły-zimny. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować.
  • 2. Cebule pokroić w piórka, pomidory w paski, ser w kostkę.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, usmażyć do miękkości, często mieszając, wsypać cukier, wlać ocet balsamiczny. Całość podgrzewać 2 minuty.
  • 4. Do ciepłego makaronu dodać gotową cebulę, pomidory, kapary, fetę. Doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy