Makaron domowy z drobiowym mięsem i pieczarkami z dodatkiem chilli i żółtego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać na stolnicę,zrobić wgłębienie,wbić jajka,wlać wodę,zamieszać,zagnieść twarde ciasto.Starannie wyrobić,podzielić na części,cienko rozwałkować i pozostawić do przeschnięcia.Następnie posypać mąką,zwinąć w rulon,drobno pokroić,rozrzucić makaron na stolnicy,następnie ugotować w wrzącej osolonej wodzie,odcedzić,przelać wodą,odsączyć.
2.Pieczarki oczyścić ,opłukać,pokroić,przyprawić i usmażyć,następnie połączyć z makaronem i rozdrobnionym mięsem,przyprawić do smaku solą i pieprzem,przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia ,skropić oliwą lub innym tłuszczem i zapiec w piekarniku przez około 15 min w temp.180 st.C.
.Przed podaniem posypać startym żółtym serem,natką pietruszki oraz papryczką chilli.
Komentarze