Makaron faszerowny mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis jest łatwy w wykonaniu a smakuje wyjątkowo.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu cannelloni
    500g mięsa mielonego
    1 papryka
    200g pieczarek
    sól,pieprz
    jajko
    olej
    50g masła
    1 słoik sosu słodko-kwaśnego
    200g sera

Makaron faszerowny mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • I ETAP 1. Mięso mielone doprawiamy do smaku dodając jajko,sól,pieprz.
    Paprykę i pieczarki kroimy w kostke i podsmażamy na oleju,następnie dodajemy do mięsa.
    Makaronowe rurki wypełniamy przygotowanym farszem.
    Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy w nim faszerowany makaron.
    Całość zalewamy sosem słodko-kwaśnym i posypujemy startym serem.
    Makaron cannelloni pieczemy w piekarniku na 180 stopni ok 40 minut.

Porady

Sos słodko-kwaśny można zastąpić innym sosem według swoich upodobań.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy