Makaron linguine z anchois

0 (0 ocen)

  • 20 min

Niecodzienne połączenie makaronu z Genui z chlebem. Pozytywne zaskoczenie.

  • 20 min

Składniki:

  • 400 g makaronu linguine
    3 łyżki oliwy
    2 ząbki czosnku
    8 filecików anchois
    świeży chleb typu włoskiego
    1 garść posiekanej natki pietruszki

Makaron linguine z anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron linguine z anchois 1. Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Odcedziłem. Ze świeżego chleba wyciąłem miąższ, który pokruszyłem (półtora szklanki ).
    Na dużej patelni rozgrzałem oliwę, podsmażyłem przez minutę posiekany czosnek oraz anchois. Dorzuciłem chleb, smażyłem 0k. 7 minut, aż chleb zrumienił.

    Wrzuciłem makaron, wymieszałem. Wyłożyłem na talerze, posypałem natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy