Makaron majerankowo czosnkowy

0 (0 ocen)

Pyszny, szybki obiad

Składniki:

  • Składniki:
    - makaron, np. piórka lub świderki
    - majeranek
    - czosnek (świeży lub granulowany)
    - sól
    - pieprz
    -olej do podsmażenia makaronu

Makaron majerankowo czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron majerankowo-czosnkowy 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej, po czym wrzucamy ugotowany makaron.
    Smażymy go chwilę i dodajemy roztarty w dłoniach majeranek (według mnie im więcej tym lepiej), czosnek, sól, pieprz.
    Smażymy jeszcze chwilkę, ciągle mieszając by przyprawy oblepiły makaron.
    Przekładamy ciepłe danie na talerz i zajadamy :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy