Makaron Orzo ze szparagami i kozim serem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Makaron Orzo na wywarze warzywnym z dodatkiem szparagów, koktajlowych pomidorków oraz sera koziego.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l wywaru warzywnego lub innego
    300 g makaronu orzo
    1 pęczek zielonych szparagów
    80 g sera koziego
    350 g pomidorków koktajlowych
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    Sól i pieprz

Makaron orzo ze szparagami i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotowujemy wywar warzywny.

    2. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle na dużej i głębokiej patelni. Dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek.

    3. Dodajmy suchy makaron Orzo mieszamy wszystkie składniki i podsmażamy chwilę.

    4. Dodajemy wywar warzywny i gotujemy do miękkości makaronu.

    5. Pod koniec gotowania dodajemy umyte i pokrojone szparagi, ser kozi oraz pokrojone koktajlowe pomidorki. Doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy