Samo zdrowie - lekki i pożywny. Do tego robi się go prosto i błyskawicznie
20 min
Składniki:
Szklanka makaronu pełnoziarnistego
pół małego brokuła
pół puszki tuńczyka w sosie własnym
garść oliwek
3 ząbki czosnku
łyżka oliwy z oliwek
nieduża cebulka
sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku
Makaron pełnoziarnisty z brokułem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Cebulkę, czosnek i brokuła siekamy dość drobno. Podsmażamy na oliwie cebulkę, czosnek, po chwili dorzucamy brokuł. Podsmażamy chwilę razem, jeśli lubimy miękkiego brokuła dolewamy trochę wody i odparowujemy. Przyprawiamy i podajemy z makaronem i oliwkami.
Komentarze