Makaron po zbójnicku

0 (0 ocen)

Pyszny i kremowy sos z oscypka.Świetnie łączy się z boczkiem i żurawiną.Smakiem przypomina ukochane góry !Koniecznie spróbujcie !

Składniki:

  • Składniki :

    makaron rurka,
    2 małe oscypki,
    100g boczku wędzonego,
    150ml śmietany 30%,
    garść żurawiny,
    świeży tymianek,
    pieprz,.

Makaron po zbójnicku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek pokrój na kostkę i podsmaż na suchej patelni. Wlej śmietanę i stary ser oscypek. Wsyp tymianek. Duś parę minut. Dodaj pokrojoną drobno żurawinę. Wymieszaj dokładnie. Dopraw do smaku pieprzem. Ugotowany makaron przełóż do sosu i połącz ze sobą składniki.

Komentarze

Podobne przepisy