Makaron razowy z serem i musem jabłkowo-gruszkowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczne, proste danie, idealne na upalne dni.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron penne pełnoziarnisty 300 gramów
    jabłko 2 sztuki
    gruszka 1 sztuka
    cynamon 1 łyżeczka
    ser biały 250 gramów
    sól

Makaron razowy z serem i musem jabłkowo-gruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
    Jabłka i gruszkę obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do rondelka, posypać cynamonem i dusić około 3-4 minuty. Następnie zblendować na gładki mus.
    Nałożyć makaron na talerze, posypać pokruszonym białym serem. Wierzch polać musem.
    Jeśli ktoś woli słodsze smaki można dodać trochę cukru do musu, choć jeśli owoce są dojrzałe to same w sobie są słodkie :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy