Makaron ryżowy z mięsem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i natrzeć solą, papryka ostra, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi
2.Mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać margarynę i usmażyć mięso z obu stron na ciemnobrązowy kolor, dodając pod koniec smażenia posiekaną drobno cebulę, w razie potrzeby podlewać woda, by się nam mięso nie przypaliło
3.gdy mięso już będzie miękkie dodać mąkę wymieszaną w 1/2 szklanki wody i dodać do mięsa
4.gdy nam się mięso smaży,cukinię umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, a makaron wstążki ugotować w/g przepisu podanego na opakowaniu
5.pokrojoną cukinię wrzucić na patelnię z usmażonym mięsem i dusić razem do miękkości cukinii
6.następnie cukinię uduszoną z mięsem połączyć z odcedzonym makaronem ryżowym
Porady
w/w danie przyrządzimy szybciej, gdy nam zostanie usmażone mięso z poprzedniego dnia
Komentarze