Makaron ryżowy z warzywami

0 (0 ocen)

Nie ma nic pyszniejszego jak dobry makaron w doborowym towarzystwie zielonej fasoli z cukinią boczniakiem .

Składniki:

  • makaron ryżowy, cukinia, 30 dkg fasolki zielonej, opakowanie boczniaków ,cebula , masło klarowane , sól, pieprz,kurkuma ocet jabłkowy

Makaron ryżowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Na patelnie wlewamy trochę wody 1/3 kubka, dodajemy łyżeczkę masła ,wrzucamy fasolkę . Gotujemy ok 10 -15 min , Wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinie i boczniaki , cebulę , pieprzę . Po chwili łyżkę sosu sojowego , pól łyżeczki octu ( jak nie macie może być cytryna ) , duża szczypta kurkumy . Gotuje do miękkości warzyw.
    Zagotowuję wodę w czajniku , zalewam wrzątkiem makaron i zostawiam pod przykryciem ok 5 min ( wszystko zależy od makaronu – najlepiej robić tak jak na opakowaniu )
    Jak makaron z zmięknie mieszam wszystkie składniki ;-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy