Na 3 porcje:
150 g makaronu penne
200 g szpinaku mrożonego
200 g chudego twarogu
100 g Newelli naturalnej
główka czosnku
sól, pieprz
4 łyżeczki sambal oelek (w zależności od upodobań - ja kocham ostro
Makaron szpinakowo-białkowy z sambal oelek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy ale nie przelewamy wodą.
2. Szpinak wrzucamy na patelnię, odparowujemy.
3. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Znów dusimy i doprawiamy do smaku
4. Po kilku minutach mieszamy szpinak wraz z makaronem.
5. Twaróg i Newellę kruszymy i dodajemy do makaronu ze szpinakiem
6. Po nałożeniu na talerz dodajemy na wierzch sambal oelek
Porady
Można pominąć ostatni składnik. Wtedy potrawa będzie łagodna.
Komentarze