Makaron tagliatelle z indykiem w sosie pomarańczowym to doskonały posiłek dla osób lubiących ciekawe połączenia a jednocześnie zdrowe i sycące jedzenie.
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
200g makaronu tagliatelle
30dag piersi z indyka
Awokado
30g kaparów
40g suszonych pomidorów w paskach
Garść prażonych migdałów w płatkach
1 pomarańcza
Przyprawa curry
Sól i pieprz czarny do smaku
Olej lub masło klarowane do smażenia
Makaron tagliatelle z indykiem w sosie pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Pierś z indyka pokrój w kawałki i podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oleju lub masła klarowanego. Po 5minutach dodaj łyżeczkę curry, sól, pieprz i wlej pół szklanki wody oraz sok z pomarańczy i duś na małym ogniu, aż woda wyparuje( ok. 20minut). Indyka podawaj na makaronie z dodatkiem awokado pokrojonego w kostkę, kaparów i pasków suszonych pomidorów. Wszystko posyp prażonymi płatkami migdałów. Podawaj z kawałkiem pomarańczy.
Porady
Sok z pomarańczy można dodać, także bezpośrednio na talerz.
Komentarze