Makaron tagliatelle z indykiem w sosie pomarańczowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron tagliatelle z indykiem w sosie pomarańczowym to doskonały posiłek dla osób lubiących ciekawe połączenia a jednocześnie zdrowe i sycące jedzenie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g makaronu tagliatelle
    30dag piersi z indyka
    Awokado
    30g kaparów
    40g suszonych pomidorów w paskach
    Garść prażonych migdałów w płatkach
    1 pomarańcza
    Przyprawa curry
    Sól i pieprz czarny do smaku
    Olej lub masło klarowane do smażenia

Makaron tagliatelle z indykiem w sosie pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron tagliatelle z indykiem w sosie pomarańczowym 1. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Pierś z indyka pokrój w kawałki i podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oleju lub masła klarowanego. Po 5minutach dodaj łyżeczkę curry, sól, pieprz i wlej pół szklanki wody oraz sok z pomarańczy i duś na małym ogniu, aż woda wyparuje( ok. 20minut). Indyka podawaj na makaronie z dodatkiem awokado pokrojonego w kostkę, kaparów i pasków suszonych pomidorów. Wszystko posyp prażonymi płatkami migdałów. Podawaj z kawałkiem pomarańczy.

Porady

Sok z pomarańczy można dodać, także bezpośrednio na talerz.

Komentarze

Podobne przepisy