Szybkie i smaczne danie jak dla mnie idealne na upalne dni kiedy nie mamy ochoty długo stac w kuchni.
Składniki:
sos:
250 ml śmietany 30%
1 łyżka musztardy
1 mała cukinia
1 łyżka masła
przyprawy
dodatkowo:
około 20 dag okrawków wędliny u mnie boczek i szynka
makaron tagiatelle
małe pomidorki
Makaron w sosie śmietanowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni podsmażyć na chrupko okrawki wędlin i przełożyć na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Cukinię pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle, następnie zalać śmietaną, dodać musztardę i przyprawy do smaku sól oraz pieprz, zagotować i chwilę gotować do zgęstnienia.
Makaron ugotować w sporej ilości osolonej wody i po ugotowaniu odcedzić, dodać do sosu i wymieszać po wierzchu posypać podsmażoną wędliną i pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami.
Komentarze