makaron w sosie śmietanowo-musztardowym

0 (0 ocen)

Szybkie i smaczne danie jak dla mnie idealne na upalne dni kiedy nie mamy ochoty długo stac w kuchni.

Składniki:

  • sos:
    250 ml śmietany 30%
    1 łyżka musztardy
    1 mała cukinia
    1 łyżka masła
    przyprawy
    dodatkowo:
    około 20 dag okrawków wędliny u mnie boczek i szynka
    makaron tagiatelle
    małe pomidorki

Makaron w sosie śmietanowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmażyć na chrupko okrawki wędlin i przełożyć na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
    Cukinię pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle, następnie zalać śmietaną, dodać musztardę i przyprawy do smaku sól oraz pieprz, zagotować i chwilę gotować do zgęstnienia.
    Makaron ugotować w sporej ilości osolonej wody i po ugotowaniu odcedzić, dodać do sosu i wymieszać po wierzchu posypać podsmażoną wędliną i pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy