Makaron w warzywnym sosie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 2 osób

Makaron w warzywnym sosie to wegetariańska propozycja na obiad - także ten na wynos do pracy, bo można go zjeść na zimno lub odgrzać w mikrofalówce. Możemy dodać kurczaka jeśli nie wyobrażamy sobie obiadu bez mięsa:).

  • 50 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 100g makaronu, u mnie razowy
    2 czerwone papryki
    1 cukinia
    2 marchewki
    2 cebule
    150 ml przecieru pomidorowego
    sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra, majeranek
    olej

Makaron w warzywnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Papryki, cebule i cukinie kroimy w nieduże kawałki. Marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dolewamy 1/3 szklanki wody, dusimy. Po 20 minutach dolewamy przecier, dodajemy przyprawy. Ponownie dusimy do miękkosci.
  • 3. Makaron mieszamy z sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy