Makaron z brokułem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybki i wykwintny dodatek do mięsa

  • 20 min

Składniki:

  • 500 g makaronu kokardki
    900 g mrożonego brokuła
    250 g półtłustego twarogu
    szklanka czarnych oliwek
    4 stołowe łyżki śmietany 18%
    ząbek czosnku
    sól

Makaron z brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron i brokuły według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i mieszamy ze sobą, dodając stopniowo ser i śmietanę.
  • 2. Dodajemy odsączone z zalewy oliwki i drobno posiekany czosnek. Delikatnie mieszamy i dosalamy.
    Smacznego!

Porady

Doskonale smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy