Makaron z cytrynowym twarogiem i truskawkami

0 (0 ocen)

Lubię w upalne dni takie lekkie dania,a połączenie cytrynowego twarożku z truskawkami jest idealny

Składniki:

  • 300 g makaronu świderki
    250 g twarogu "klimek"
    skórka otarta z 1/2 cytyny
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka cukru waniliowego
    400 g jogurtu typu greckiego
    truskawki - ilość według upodobań

Makaron z cytrynowym twarogiem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
    Przecedzić, przelać zimną wodą,
  • 2. Do serka dodać skórkę, sok oraz cukier waniliowy. Wymieszać
  • 3. Truskawki opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć
    Pokroić na 4
  • 4. Ta talerz nałożyć makaron, ser, truskawki i polać jogurtem. Całość ewentualnie dosłodzić cukrem,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy