Makaron z gorgonzolą i fasolką

0 (0 ocen)

zapraszam Was na makaron, który został stworzony na zasadzie "sprzątam lodówkę" ;)

Składniki:


  • Składniki:
    ulubiony makaron (pół paczki) (u mnie świderki ale może być penne)
    1 opakowanie sera gorgonzola (mój był z biedronki)
    15 dag wędzonego boczku
    2 garść mrożonej, zielonej fasolki
    kilka pomidorków koktajlowych
    natka pietruszki
    por - zielona część
    oliwa do smażenia
    świeżo mielony pieprz

Makaron z gorgonzolą i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Por kroimy w piórka, pomidorki na pół, natkę siekamy.
  • 2. Por, pomidorki i fasolkę podsmażamy na oliwie. Następnie podsmażone warzywa, boczek i ser dodajemy do makaronu.
  • makaron z gorgonzolą i fasolką 3. Chwilkę smażymy by ser się rozpuścił. Na koniec dodajemy natkę pietruszki oraz pieprz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy