MAKARON Z GRZYBAMI

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jesienne danie z grzybami. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 400 g makaronu muszelki
    - 1 duża czerwona cebula
    - 3 filety z kurczaka
    - 500g świeżych podgrzybków
    - 0,5l bulionu
    - 200ml śmietany 30%
    - 100g serka kremowego śmietankowego
    - pół pęczka natki pietruszki
    - 1 łyżeczka tymianku
    - sól, pieprz
    - olej.

Makaron z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
  • 2. Posiekaną cebulę przesmażamy na dużej patelni na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone i posolone w kostkę filety z kurczaka.
  • 3. Grzyby oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do mięsa i razem smażymy ok. 5 minut.
  • 4. Na patelnię wlewamy bulion, kremówkę, wsypujemy tymianek i dusimy 10 minut. Dodajemy serek i mieszamy do rozpuszczenia. Doprawiamy i dodajemy posiekaną natkę. Mieszamy z makaronem.

Porady

Danie podajemy ciepłe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy