Makaron z grzybami i białym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W zasadzie to nasza wersja łazanek. Lekka modyfikacja tradycyjnej kuchni, smak mega! Chcecie?

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3oo g ulubionego makaronu
    1 łyżka smalcu
    200 g boczku
    1 cebula
    100 g boczniaków
    100 g pieczarek
    4 liście kapusty włoskiej
    150 ml bulionu warzywnego
    2 łyżki posiekanego lubczyku
    200 g białego sera
    sól, pieprz

Makaron z grzybami i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z grzybami i białym serem 1. Makaron gotujemy wg przepisu.



    Pokrojony w kostkę boczek podsmażamy na smalcu, dodajemy posiekaną cebulę, poszatkowaną kapustę i pokrojone grzyby, podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans.



    Mieszamy z makaronem, posiekanym lubczykiem i białym serem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy