W zasadzie to nasza wersja łazanek. Lekka modyfikacja tradycyjnej kuchni, smak mega! Chcecie?
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
3oo g ulubionego makaronu
1 łyżka smalcu
200 g boczku
1 cebula
100 g boczniaków
100 g pieczarek
4 liście kapusty włoskiej
150 ml bulionu warzywnego
2 łyżki posiekanego lubczyku
200 g białego sera
sól, pieprz
Makaron z grzybami i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg przepisu.
Pokrojony w kostkę boczek podsmażamy na smalcu, dodajemy posiekaną cebulę, poszatkowaną kapustę i pokrojone grzyby, podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans.
Mieszamy z makaronem, posiekanym lubczykiem i białym serem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze