Makaron z intensywnym sosem serowym oraz salami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki wyczyścić mokrą ściereczką,trzonek obrać nożykiem-pokroić w plastry.Na patelnię z roztopionym masłem i odrobiną oleju wrzucić pieczarki gdy skurczą się przyprawić-smażyć do czasu aż przesmażą się na złoto.Do garnka z osoloną wodą wlać odrobinę oliwy i wrzucić makaron-gotować według przepisu na opakowaniu.Salami pokroić w paski.Z mąki oraz margaryny przygotować zasmażkę następnie wlać mleko i doprowadzić do zagotowania.Wrzucić pokrojono drobno serki topione i mieszać tak długo aż powstanie jednolita konsystencja.Do sosu wrzucić pieczarki oraz salami,które nada wspaniałego smaku i aromatu.Wymieszać makaron z sosem posypać parmezanem przybrać rozmarynem i podawać natychmiast.
Komentarze