Makaron z jajkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę bardzo prostą potrawę podaję na ciepłą kolację mojemu mężowi i synowi.

Składniki:

  • ● 20 dag makaronu (np. nitki)
    ● 2-4 jajka
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżka oleju do smażenia

Makaron z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    w dużej ilości wrzącej
    osolonej wody. Odcedzamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Wsypujemy makaron
    i smażymy, aż zacznie lekko
    przywierać. Doprawiamy solą
    i pieprzem, mieszamy.
  • 3. Jajka rozkłócamy i wlewamy
    do makaronu. Energicznie
    mieszamy, aby rozprowadzić
    jajka na całej powierzchni
    makaronu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy