Makaron z kapustą

0 (0 ocen)

Jedno z ulubionych dań w mojej rodzinie w okresie kiedy jest młoda kapusta.

Składniki:

  • 20 dag grubego makaronu
    1 główka młodej kapusty
    1 szklanka bulionu
    około 20 dag mięsa drobiowego ja użyłam mięso które mi zostało z wcześniejszego rosołu
    1 cebula
    1 łyżka margaryny
    2 łyżki przecieru pomidorowego

Makaron z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron z kapustą 1. Makaron ugotować i odcedzić, a cebulę drobno pokroić i podsmażyć na margarynie.
    Kapustę pokroić i przełożyć do garnka , dodać do niej zrumienioną cebulkę i bulion ja dałam rosół, przykryć i udusić do miękkości pod koniec dodać mięso drobiowe jeśli użyjemy surowego mięsa musimy je dodać od razu z kapustą, aby się ugotowało i najlepiej niech to będzie mięso z piersi drobiowych bo ono się szybciutko gotuje.
  • makaron z kapustą 2. Do mięciutkiej kapusty dodać przecier pomidorowy i makaron, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, całość razem pogotować kilka minut, aby smaki sobą przeszły przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy