Makaron z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w lekko
osolonym wrzątku według
przepisu na opakowaniu.
Odcedzamy.
2.Łososia kroimy
w małe kawałki i podsmażamy
na patelni
na odrobinie oleju.
3.Śmietanę dokładnie
rozrabiamy
z mąką i 2 łyżkami
wody. Następnie
wlewamy do podsmażonego
łososia
i mieszamy. Chwilę gotujemy, co pewien czas
mieszając.
4.Natkę pietruszki myjemy
i osączamy. Kilka listków odkładamy,
a resztę siekamy.
Wsypujemy do sosu. Mieszamy
i chwilkę dusimy.
5.Makaron wykładamy
na talerze i polewamy sosem.
Dekorujemy odłożoną natką
pietruszki.
Porady
Bezpośrednio przed podaniem makaron można wymieszać z tuńczykowym sosem.
Komentarze