Makaron razowy z brokułami i kaparami w winnym sosie w kilka minut. Lekkie i pyszne danie na lunch, obiad czy kolację.
10 min
Dla 2 osób
Składniki:
200 g makaronu razowego
kilka różyczek brokuła
100 gram wędzonego łososia
2 łyżeczki kaparów
szczypta chili
sól do smaku
50 ml białego wytrawnego wina
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
kilka listków bazylii
Makaron z łososiem, brokułami i białym winem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzać oliwę dodać posiekany czosnek i krótko smażyć. Dodać kapary, pocięte w paski plastry wędzonego łososia, wino. Gotować kilka minut. Wrzucić ugotowany makaron, doprawić chili i wymieszać. Przełożyć na talerze i udekorować listkami bazylii.
Komentarze