Makaron z malinkami, bananami, nektarynką i twarożkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

propozycja na pyszną, ciepłą kolację a jeśli ktoś preferuje lekkie obiady to ten będzie idealny:) na tak kolorowe a przy tym pełne witamin danie skusi się każde dziecko:)

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g makaronu (np. spirale)
    3 szklanki malin
    350 g twarogu półtłustego
    2 banany
    nektarynka
    5 łyżek cukru kryształu
    4 łyżki cukru brązowego
    tłuszcz do wysmarowania naczynia żaroodpornego

Makaron z malinkami, bananami, nektarynką i twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ser biały kroimy w kostkę i mieszamy z ugotowanym makaronem i cukrem kryształem.
  • 2. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, przekładamy do niego połowę makaronu, wykładamy malinki, pokrojone w plastry banany, posypujemy cukrem brązowym (cukru możemy dać mniej lub więcej – w zależności od upodobań) i przykrywamy resztą makaronu.
  • 3. Nektarynkę myjemy, kroimy w plasterki i rozkładamy na wierzchu makaronu.
  • 4. Zapiekamy około 20 minut pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy